AKTIVITETER


Screen Shot 2018-09-16 at 18.42.39.png

Ambassadørkorpset

Med vores Boss Ladies Ambassadørkorps tager vi ud på landets folkeskoler og erhvervsskoler og holder oplæg og laver øvelser med eleverne, der udfordrer det tradtionelle uddannelsesvalg.

Korpset består af 40 unge, kvindelige håndværkere, der er trænet i at holde inspirerende oplæg, og som brænder for at fortælle om deres erfaringer med at være en del af den danske bygge-, anlægs- og installationsbranche.

Boss Ladies Ambassadørerne kan komme ud i forbindelse med åben skole på folkeskolerne, introdage på erhvervsskolerne eller andre arrangementer.  

 
Screen Shot 2018-09-16 at 18.43.34 copy.png

Learning Labs

Gennem en række gratis undervisningsforløb for landets erhvervsskolelærere og UU-vejledere vil vi samarbejde om at tiltrække og fastholde flere kvinder i bygge-, anlæg- og installationsfagene

Vi har designet et forløb, der strækker sig over tre kursusdage, gerne spredt over et halvt års tid, hvor vi vil introducere deltagerne for viden og øvelser, der kan hjælpe dem til at understøtte flere unge kvinders motivation for at søge og blive fastholdt på erhvervsskolernes bygge-, anlægs- og installationsfag.

Alle forløb afrundes med, at vi udvikler en handleplan, der kan implementeres, for at sikre, at flere kvinder bliver en del af de danske bygge-, anlægs- og installationsbrancher.

Screen Shot 2018-09-16 at 18.49.20.png

Boss Ladies Praktik

Med vores tilbud om praktik får folkeskolens 8.-9- klasses piger mulighed for at komme ud og prøve kræfter med den danske bygge-, anlægs- og installationsbranche.

Vi sender grupper af ca. to-tre piger ud i en række virksomheder, der har erfaring med at have kvindelig ansatte, og som giver pigerne muligheder for at stifte bekendtskab med flere facetter af brancherne.

Branchepraktikkerne varer ca. tre dage, og vi sørger for, at de virksomheder, der er en del af projektet ligger i tæt afstand af de deltagende skoler.

 
Screen Shot 2018-09-16 at 18.41.15.png

Omvendt Rekrutteringsmodel

Der bliver mangel på dygtige håndværkere. Derfor har vi vendt den traditionelle rekruttering på hovedet, så det istedet er virksomhederne, der skal gøre sig eftertragtet for de unge kvinder og ikke omvendt.

Med denne rekrutteringsmodel skaber vi en ramme for, at lokale virksomheder kan komme og møde de unge kvinder, der skal ud og finde en praktikplads.

Rekrutteringsmodellen sørger for at der bliver faciliteret kontakt mellem virksomheder og unge kvinder, og sikrer dermed, at flere kvinder får mulighed for at få en praktikplads. Modellen finder sted i tæt samarbejde med landets erhvervsskoler.