FOLKESKOLER

FÅ BESØG AF EN BOSS LADIES AMBASSADØR ELLER SEND DINE ELEVER I BOSS LADIES PRAKTIK

Vi vil meget gerne komme at besøge jer sammen med vores Boss Ladies Ambassadørkorps. Korpset er en del af et treårigt projekt, der skal inspirere flere piger til at søge erhvervsuddannelsernes bygge-, anlæg- og teknikfag. Det er også muligt at få lov at komme i praktik i små hold af piger en af vores samarbejdsvirksomheder.

Nedenfor kan I læse om Boss Ladies Ambassadørkorpset samt Boss Ladies Praktik; hvad vi kan tilbyde og hvordan I kan være med.

 
rød+pige2.jpg

Vil I sætte fokus på 7.-10. klassernes viden om erhvervsuddannelserne?

Boss Ladies er et 3-årigt projekt, der skal inspirere flere piger til at tage en erhvervsuddannelse. Boss Ladies Ambassadørkorps består af 40 seje, unge, kvindelige håndværkere, der har sagt ja til at tage ud på landets folkeskoler og dele deres erfaringer med arbejdet som bygningsstruktør, murer, maler, VVS m.fl.

Ambassadørerne er blevet trænet i at holde oplæg, og brænder for at give andre unge indsigt i de muligheder, der ligger i at blive en del af de danske bygge-, anlæg- og installationsbrancher.

Hvor?
Oplæggene foregår på skolen for 7.-10. klasse, både drenge og piger, og kan afholdes for en enkelt klasse eller hele årgangen. Besøget varer en dobbeltlektion (2 x 45 min.), og er gratis.

 

Hvordan?
Et besøg er en blanding af refleksionsøvelser og en ambassadørs fortælling om, hvorfor hun har valgt en erhvervsuddannelse, de fordomme hun har mødt og de personlige og karrieremæssige muligheder, det har givet.

Der er altid en erfaren facilitator med undervisningskompetence med til oplæggene. Men som lærer skal du være tilstede under hele besøget.

Besøget kan inddrages som led i: Åben skole, kollektiv vejledning og karrierelæring, Uddannelse og Job samt øvrige ordinære fag som samfundsfag, dansk mm.

Vil I have besøg af en Boss Ladies Ambassadør eller har yderligere spørgsmål, da kontakt endelig: projektudvikler Christina Øager på christina@foreningendivers.dk / 2161 6687 eller projektkoordinator Maria Bøhnke på maria@foreningendivers.dk / 2169 9908


KOM UD I EN BRANCHEPRAKTIK

Vi vil meget gerne tilbyde muligheden for at sende jeres unge kvindelige elever i 8.-9. klasse i branchepraktik, så de kan blive motiverede til at søge erhvervsskoleuddannelser indenfor bygge-, anlægs- og installationsfagene.

Læs mere om, hvad en branchepraktik indebærer i det følgnde:

Hvad er en branchepraktik?
En branchepraktik er en praktik, hvor pigerne får mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige dele af de danske bygge-, anlægs- og installationsbrancher, får åbnet deres horisonter og styrket deres tillid til egne evner indenfor håndværks- og teknikfagene.

Branchepraktikker foregår i grupper af ca. to-tre piger, så pigerne får en stærk kollektiv oplevelse og sammen kan dele de erfaringer og oplevelser, der kommer ud af en branchepraktik.

Hvor længe varer en branchepraktik?
En branchepraktik varer ca. tre dage.

 

Hvor foregår branchepraktikkerne?
Branchepraktikkerne foregår i lokale virksomheder, der ligger tæt på jeres skole. Virksomhederne er valgt så de har en størrelse, der giver pigerne mulighed for at stifte bekendtskab med flere dele af brancherne.

Vi sørger for at ”uddanne” virksomhederne, så de er godt rustet til at varetage branchepraktik-forløb med piger i aldersgruppen.

Hvad skal vi gøre?
Vi sørger for at etablere samarbejde med virksomheder i nærområdet, så hvis I blot informerer os om, hvor og hvornår I gerne vil have en gruppe piger i branchepraktik, sørger vi for planlægning og koordination.

Branchepraktikker kan planlægges som led i åben skole, karrierelæring, etc.


Har du spørgsmål, brug for hjælp eller noget andet, kan du altid kontakte os.
Vi hjælper meget gerne.

Kontakt os på mail:
info@foreningendivers.dk
 

 
21.jpg