FOLKESKOLER

FÅ BESØG AF EN BOSS LADIES AMBASSADØR

Vi vil meget gerne komme og besøge jer sammen med vores Boss Ladies Ambassador-korps. Korpset er en del af det treårige Boss Ladies-projekt, der skal inspirere flere piger til at søge erhvervsuddannelserne indenfor håndværks- og teknikfagene.

Nedenfor kan I læse om Boss Ladies Ambassadør-korpset, hvad vi kan tilbyde og hvordan I kan få os på besøg:

 
rød+pige2.jpg

Hvad er Boss Ladies Ambassador-korpset?
Boss Ladies Ambassador-korpset er et korps, der består af 40 seje unge kvindelige håndværkere, der har sagt ja til at tage med ud på folkeskolerne og dele deres erfaringer med at være håndværkere.

Alle 40 ambassadører er trænet i at holde oplæg og brænder for at give andre unge indsigt i de muligheder, der ligger i at blive en del af de danske bygge-, anlægs- og installationsbrancher.

Hvor foregår besøgene?
Vi kommer ud på jeres skole og holder oplæggene for 8.-9. klasser.

Hvordan foregår et besøg?
Et besøg er en god blanding af refleksionsøvelser og en ambassadørs personlige oplæg om, hvordan hun er blevet inspireret til at vælge en erhvervsskoleuddannelse indenfor bygge-, anlægs- og installationsfagene, de fordomme hun har mødt og de personlige og karrieremæssige muligheder, det har givet hende.

Der er altid en erfaren facilitator med undervisningskompetence med til oplæggene. Facilitatoren støtter den enkelte ambassadør ift. hendes oplæg og sørger for, at det bliver en god og inspirerende oplevelse for alle.

Vi holder oplæggene for samlinger af jeres 8.-9. klasser. Vi kan deltage som led i åben skole, karrierelæring eller øvrige centrale indsatser.

Hvor lang tid tager det?
Oplæggene er designet til at vare en dobbelt-lektion (2x45 min.).

Hvad skal I som skole gøre?
Som skole skal I bare tage kontakt til os, så vi kan få fastsat en dato. Vi sørger for resten.


KOM UD I EN BRANCHEPRAKTIK

Vi vil meget gerne tilbyde muligheden for at sende jeres unge kvindelige elever i 8.-9. klasse i branchepraktik, så de kan blive motiverede til at søge erhvervsskoleuddannelser indenfor bygge-, anlægs- og installationsfagene.

Læs mere om, hvad en branchepraktik indebærer i det følgnde:

Hvad er en branchepraktik?
En branchepraktik er en praktik, hvor pigerne får mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige dele af de danske bygge-, anlægs- og installationsbrancher, får åbnet deres horisonter og styrket deres tillid til egne evner indenfor håndværks- og teknikfagene.

Branchepraktikker foregår i grupper af ca. tre-fire piger, så pigerne får en stærk kollektiv oplevelse og sammen kan dele de erfaringer og oplevelser, der kommer ud af en branchepraktik.

Hvor længe varer en branchepraktik?
En branchepraktik varer ca. tre dage.

 

Hvor foregår branchepraktikkerne?
Branchepraktikkerne foregår i lokale virksomheder, der ligger tæt på jeres skole. Virksomhederne er valgt så de har en størrelse, der giver pigerne mulighed for at stifte bekendtskab med flere dele af brancherne.

Vi sørger for at ”uddanne” virksomhederne, så de er godt rustet til at varetage branchepraktik-forløb med piger i aldersgruppen.

Hvad skal vi gøre?
Vi sørger for at etablere samarbejde med virksomheder i nærområdet, så hvis I blot informerer os om, hvor og hvornår I gerne vil have en gruppe piger i branchepraktik, sørger vi for planlægning og koordination.

Branchepraktikker kan planlægges som led i åben skole, karrierelæring, etc.


Har du spørgsmål, brug for hjælp eller noget andet, kan du altid kontakte os.
Vi hjælper meget gerne.

Kontakt os på mail:
info@foreningendivers.dk
 

 
21.jpg