STARK Fonden går ind i Boss Ladies

Her ses Boss Ladies Ambassadørkorpset sammen med stifter Nina Groes og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen foran spejdercenter Holmen, hvor ambassadørernes introcamp blev afholdt.

Her ses Boss Ladies Ambassadørkorpset sammen med stifter Nina Groes og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen foran spejdercenter Holmen, hvor ambassadørernes introcamp blev afholdt.

 

STARK Fonden har netop doneret en halv million kroner til Boss Ladies, som i disse måneder har startet en rundtur på folkeskoler i hele Danmark.  

Målet er at få flere piger til at vælge en håndværkeruddannelse, og derfor er der i projektet udpeget en række kvindelige ambassadører. De skal fungere som rollemodeller for pigerne, og det er det arbejde, STARK Fonden nu går ind og støtter. Det er bl.a. kvinder, som er i gang med eller har færdiggjort en erhvervsfaglig uddannelse. 

I STARK Danmark er vi glade for, at STARK Fonden har valgt at støtte Boss Ladies’ indsats, fordi vi vil gerne gøre en målrettet indsats for at få flere piger ind i branchen.  For den enkelte pige, der sidder på de ældste klassetrin og skal til at vælge uddannelsesvej, må vi være bedre til at vise, at også byggebranchen kan være en interessant mulighed, forklarer Britta K. Stenholt, der er adm. direktør i STARK Danmark og sidder med i styregruppen for Boss Ladies. 

Donationen på 500.000 kroner går konkret til Boss Ladies’ Talentprogram for de unge kvindelige lærlinge og svende i bygge-, anlægs- og installationsfag. Her bliver de uddannet til ambassadører for erhvervsuddannelserne, så de kan fortælle om både de fede oplevelser og udfordringer ved at være ung kvinde i skurvognen og på erhvervsuddannelserne.  

Og det er der en god grund til, fortæller Nina Groes, der er direktør i Divérs, som står bag Boss Ladies-projektet: 

Vi ved at det, der virker bedst, er når pigerne i 7., 8. og 9. klasse møder unge kvinder, som selv er i gang med en erhvervsuddannelse, de kan spejle sig i. Det er så skønt at se, hvordan de får øjnene op for nye muligheder for deres fremtidige uddannelse, og pludselig virker en erhvervsfaglig uddannelse som en attraktiv mulighed for pigerne. Det er præcis det, vi har brug for, når vi skal have brudt med stereotyper og fordomme om, hvad piger og drenge kan blive, siger Nina Groes. 

Talentprogrammet starter op til maj med besøg af intet mindre end verdens bedste taler; Sabrina Vitting-Seeerup der skal gøre ambassadørerne til de bedste formidlere og rollemodeller.

Læs mere om historien på avisen.dk

 
Nina Groes