Boss Ladies Intro Camp styrker socialt og fagligt fællesskab

IMG_1591.jpg
 

5. og 6. juni var 50 kvinder samlet til en lærerig, inspirerende og sjov weekend på Herningsholm Erhvervsskole. Weekenden stod i Intro Campens tegn, hvor nye og mere erfarne ambassadører mødte hinanden i trygge rammer. Samtidig tog Boss Ladies hul på et større samarbejde med Herningsholm.

Iført Boss Ladies T-shirt, fyldt op af forventninger og med favnen fuld af nyerhvervede merchandise kunne 50 ud af 205 ambassadører træde ind i foredragssalen på Herningsholm Erhvervsskole lørdag formiddag. Enkelte havde mødt hinanden før, mens andre for første gang deltog til et af Boss Ladies’ fysiske arrangementer.

Dagen startede ud med et oplæg om Boss Ladies’ indsatser, og førte derefter over i teambuilding øvelser, hvor kvinderne gruppevis kunne erfaringsdele i trygge omgivelser på tværs af alder og faggrupper.

“Netværket kan give én som mig følelsen af, at det ikke bare er mig, der er skør.”

– Mette Schak Dahlmann, murer

Lørdagens program lød også på oplæg fra Mette Schak Dahlmann, som fortalte om sine oplevelser som murer og om sin kamp for bedre forhold i landets skurvogne. Og for hende var det ligeledes vigtigt at gøre brug af Boss Ladies netværket.

”I dag er vi 50, men vi er jo flere hundrede kvinder, der er tilmeldt det her netværk. Netværket kan give en som mig følelsen af, at det ikke bare er mig, der er skør. Jeg kan nævne det for nogle af de andre, som så siger, at det er det samme ude ved dem,” fortæller Mette Schak Dahlmann.

Oplægget gav plads til, at ambassadørerne kunne dele lignende udfordringer og problematikker med hinanden i plenum.

 
IMG_1251.jpg
 

Startskud til indsats i Herning

Lørdagens program stod i ligeså høj grad på social sammenrystning af ambassadørerne. Dagen stod på aktiviteter som bordfodbold, fire på stribe og slå-søm-i konkurrencer. Om aftenen blev der afholdt bingo med alverdens præmier og Herningsholm stod for aftenens middag.   

Intro campen blev også benyttet til at skyde vores nye indsats med Herningsholm Erhvervsskole i gang, der bl.a. skal sikre større trivsel for kvinder på erhvervsuddannelsens bygge-, anlægs- og installationsfag, som skal komme centrale udfordringer som mistrivsel og ensomhed til livs.

En indsats der kun er blevet væsentligere under coronanedlukningerne, og som for alvor ser dagens lys i august 2021. Herningsholm Erhvervsskole er den første af i alt to skoler, der skal indgå i samarbejdet om styrket på diversitet.

Lørdagens arrangement blev afsluttet under aftensolen med høj musik, latter og holdånd hos samtlige deltagere.

Fortællinger for forandringer

I slipstrømmen på den festlige aften, stod søndagen i talentudviklingens tegn. Ambassadørerne skulle lære at fortælle deres egne historier og erfaringer videre til folkeskoleelever, på sociale medier eller på erhvervsskolerne.

De lærte om, hvorfor det er givende og vigtigt at formidle sin egen fortælling, og så kunne de gruppevis dygtiggøre sig og sætte ord på, hvad de hver især har at dele ud af i bagagen.

Opgaverne blev kulminationen på to dage med nye bekendtskaber, starten på venskaber og dybere viden og forståelse for sig selv og hinandens udfordringer.

 
Nina Groes