Boss Ladies bygger Folkemødet

 
 
 
 

Kvinder udgør en lille andel af dem, der opbygger festivalerne i det danske sommerland. Det forsøger Boss Ladies i samarbejde med Folkemødet at ændre på i år.

Når årets Folkemøde næste uge løber af stablen på Bornholm, vil en gruppe bestående af fem kvindelige håndværkere fra projektet Boss Ladies være en del af det frivillige team, som er med til at opbygge de rammer, som Folkemødet skal udspille sig i. 

Og de fem kvinder vil være et særsyn. Det er nemlig sjældent kvinder, som opbygger scenerne på Folkemødet.

”Vi har hos Foreningen Folkemødet bemærket, at der er overraskende få kvindelige håndværkere med til at opbygge festivalen. Det, synes vi, er ærgerligt, da vi ønsker at skabe et frivillig-fællesskab for alle. Vi ved, at der findes mange dygtige kvindelige håndværkere derude,” udtaler produktionsansvarlig, Maria Cecilie Larsen. Hun fortsætter:

”Derfor har vi indgået et samarbejde med Boss Ladies, som vi håber er begyndelsen på et langt større samarbejde, der med årene kan gøre Folkemødets produktionshold mere omfavnende.”

Først bygger Boss Ladies scenerne – så træder de op på dem

Nina Groes, der er direktør og initiativtager til Boss Ladies, glæder sig over samarbejdet, og ser frem til at se ambassadørerne indtage de scener, de selv er med til at bygge.

”Kvindelige faglærtes stemmer hører til i den demokratiske debat, men det er sjældent, de får mikrofonen. Med deres deltagelse i Folkemødet vil Boss Ladies-ambassadørerne vise, at deres faglighed og deres erfaringer også hører hjemme i de demokratiske arenaer i samfundet,” udtaler hun.

 
 
 
 

For udover at være en del af produktionsholdet bag festivalen får Boss Ladies-ambassadørerne også en rolle at spille, når Folkemødet skydes i gang.

Flere af ambassadørerne skal nemlig deltage i debatter i løbet af Folkemøde-dagene. Her skal de bl.a. være med til at debattere manglen på faglært arbejdskraft og det kønsopdelte arbejdsmarked.

 
 
 

Freja Elmer, der er bygningssnedker og Boss Ladies-ambassadør, deltager i Folkemødet for første gang.

”Jeg glæder mig helt vildt til at hjælpe på Folkemødet – til at møde de andre frivillige og være sammen med de andre Boss Ladies-ambassadører,” fortæller hun. Fredag den 16. får hun sin debat-debat, når hun skal deltage i debatten ’Vilde ideer til flere faglærte’.

”Jeg er meget spændt på min deltagelse i debatten, for det er et emne, det ligger mig meget på sinde!”

 

Tak til STARK Fonden for at gøre ‘Boss Ladies bygger Folkemødet’ til virkelighed.

 
Nina Groes