Boss Ladies indtager Næstved

Foto: Per Gade Gyldenkærne © DR Sjælland

Foto: Per Gade Gyldenkærne © DR Sjælland

 

Folkeskoler landet over får i de kommende år besøg af projekt Boss Ladies, der vil inspirere flere piger til at interessere sig for erhvervsuddannelsernes bygge-, anlæg- eller teknikfag.

Boss Ladies projektet blev skudt i gang på Susåskolen i Glumsø, hvor 150 elever var samlet til øvelser og fortællinger fra projektets rollemodeller, der skal udfordre deres fordomme og give dem større indsigt i, hvordan arbejdet som kvindelig håndværker ser ud.

I mindre grupper klædte eleverne et papmenneske på som en håndværker. En øvelse, der satte gang i arbejdet med at sætte ord på egne fordomme og reflektere over dem i fællesskab. Efterfølgende fortalte Boss Ladies ambassadører tømrer, Trine Olsen, og møbelsnedker, Fanny Munch, om deres erfaringer fra erhvervsuddannelserne og byggepladserne, og viste billeder fra deres arbejdsdag.

”Det har sat en masse tanker i gang hos mig, om at kvinder også kan lave håndværksmæssige ting (…) Jeg kom bl.a. til at tænke på mit brobygningsforløb, og at jeg egentlig følte mig ret tilpas i værkstedet. Så det kom lige som en lille overvejelse, om jeg skulle blive håndværker”, fortæller Alberte Jensen fra 9. klasse.

”Det kan helt sikkert motivere og skabe nogle tanker hos pigerne, som de ikke tidligere har haft”, fortæller Stine Andersen, der er pædagogisk leder på Susåskolen.

Læs mere her.

Ugen efter gik turen til Kobberbakkeskolens afdeling Sjølund i Næstved.

Presse - Sjællandske - ambassadørbesøg på Kobberbakkeskolen1.png

Og derefter til Susåskolen i Holsted, hvor TV2 ØST var klar til at blive klogere på projekt Boss Ladies.

Boss Ladies starter med folkeskolerne på Sjælland, men ruller i de kommende år projektet ud på både Fyn og i Jylland.

 
Nina Groes